VORES FIRE RÅD TIL DIG DER ER JOBSØGENDE

Antallet af henvendelser fra kandidater, der er ledige stiger (meget naturligt) i de her dage – vi hører jeres frustration, og vi sidder midt i den sammen med jer! Det er en udfordring at skulle finde et nyt ståsted, når jobbet bliver hevet væk under en.

Vi hjælper hvor vi kan, og udforsker nye muligheder i denne uventede situation vi befinder os i. Lige nu og her, giver vi par go-to råd til jer der er i gang med job-jagten.

Opdatér din job-profil

Hvad enten det er din LinkedIn profil, dit online CV eller dit portfolio – opdatér alt, og fortæl omverdenen, at du er klar til nye muligheder. Der er mange der frygter linkedIn opdateringen, der kommunikerer at du nu er blevet ledig – men set ud fra en headhunters perspektiv, er det fordel at vise at du leder efter nye muligheder, så ved vi nemlig, at du er åben for en ny jobmulighed.

Hold dig skarp – opkvalificer dine kompetencer

Sørg for at opkvalificere dine fagligheder i din tid som ledig, det kunne være på LinkedIn Learning, via din fagforening eller via webinarer/podcast eller et fjerde sted.

Og husk at vise omverdenen hvad du lærer! Der er mange måder at vise det på, og det er forskelligt fra faglighed til faglighed, hvad der giver bedst mening. Nogle viser bedst færdighederne i et CV/portfolio, hvor andre viser det bedst i et video- eller et debatindlæg på LinkedIn.

Brug nu dit netværk – de vil gerne hjælpe

Måske er det nu, at du skal lidt ud af din comfortzone og bruge fx LinkedIn mere end du er vant til, eller tage mod til et møde med dem i dit netværk, der kan give input og inspiration  – det er én af vejene til jobbet.

Vi siger det igen, igen og igen, bed dit netværk om hjælp. Det ligger naturligt for os at hjælpe hinanden og endnu mere nu!

Reflektér og mærk efter

Vi ved godt, at det kan være en høj stressfaktor at blive ledig. Der kan være et forventningspres fra omverdenen om, at du ikke ‘bør’ være ledig for længe, for at undgå CV-huller. På trods af det pres, så opfordrer vi dig alligevel til at forsøge at tage tiden til at finde den rette mulighed for dig.

Det er lige nu du har muligheden for at vælge og prioritere, så reflektér over hvad dit næste karrieretrin skal være og læg en plan for, hvordan du kan opnå det mål. Hvis du tør at have is i maven og have fokus på det rigtige job, fremstår du meget skarpere over for både dit netværk og til jobsamtaler – og det øger dine chancer for med større sikkerhed at lande det rigtige job (og du undgår at tage det forkerte job).

Vil du gerne have en påmindelse så snart der er nye jobs i hus hos Induce? Sign-up til vores nyhedsbrev gennem formularen til højre på siden, så sender vi dig en påmindelse.