HVORDAN BIDRAGER EN DIGITAL PROFIL I BESTYRELSEN?

Vi har været ude og forhøre os i vores talentfulde netværk af digitale profiler, der har en interesse i eller allerede har erfaring med bestyrelsesposter, med henblik på at konkretisere hvordan digitale profiler højner bestyrelsesarbejdet med deres viden, og hvad der motiverer dem ved det strategiske bestyrelsesarbejde.

 

Et nyt perspektiv på virksomhedens digitale strategi

Et nyt digitalt bestyrelsesmedlem, der kommer fra en anden branche eller en yngre kandidat med den seneste branche viden, har mulighed for at give et nyt perspektiv og et friskt pust til virksomhedens strategi. Herunder pointerer Mikkel, digitalt bestyrelsesmedlem, at digital ikke blot er en andel af den samlede strategi, som bestyrelsen hjælper med at lægge.

”Digital udvikling er ikke bare en selvstændig del af en virksomhed. Det er et kerneelement af enhver strategi, så derfor er det super vigtigt, at der er en i bestyrelsen, der virkelig ved hvad digitalisering indebærer.” – Mikkel

Digital er nærmere et kerneelement, som skal indtænkes på tværs af hele strategien. Derfor er det essentielt for virksomheder, der ønsker en omfattende digital transformation at finde et bestyrelsesmedlem, der har erfaring med dette.

Det sker i et godt samarbejde mellem de medlemmer bestyrelsen består af. De har mulighed for at trække på den vigtige erfaring, de hver især har fået med sig i løbet af deres karriere. Som “T” fortæller er det vigtigt for samarbejdet, at hvert bestyrelsesmedlem har hver deres vinkel at byde ind med.

”Jeg tænker, at bestyrelsesarbejde kræver samarbejde, hvor hver enkelt kommer ind og har noget at bidrage med, fordi på den måde er der noget at diskutere. Jeg har en fast overbevisning om, at det er på den måde, at vi rykker virksomheden.” – T.

 Det er altså i den mangfoldige bestyrelse, hvor forskelligheder mødes, at der virkelig blive rykket på virksomheden.

Overførbare spidskompetencer fra andre brancher

Det digitale bestyrelsesmedlem, kan have erfaring fra mange forskellige digitale afgreninger. Hvad end det er digital privacy and compliance, online salg eller noget helt tredje.

“T” har eksempelvis meget erfaring med omfattende transformation af digital privacy and compliance i en stor virksomhed – en spidskompetence, som hun gerne vil dele med andre virksomheder, der kan stå overfor en sådan transformation og har behov for, at få rådgivning der virkelig har pondus.

”Det er med fokus på forretningsledelse og vækst, at jeg ville træde ind i en bestyrelse, men hvis der så er behov for et blik, der er en kombi af sikkerhed, privacy og legal med fokus på fremdrift så kan jeg give konkret rådgivning her.” – T.

Ofte har den digitale profil, der er klar til en bestyrelsespost, erfaring med både et specialist- og et strategiben, en kombination der kan give handlingsparate råd til den digitale transformation, selvom det måske er indenfor en branche, som det nye bestyrelsesmedlem ikke har arbejdet konkret med tidligere.

”På nogle punkter er det jo en helt anden branche, altså det de laver er jo, at de har varer, der skal sælges, de har kunder der køber direkte, ved at ringe ind til butikken eller køber online, og det er jo så online-delen, som jeg kan hjælpe dem med. Jeg kan gå ind og sige, hvad det er for nogle kompetencer, vi skal have for overhovedet at kunne drive online handel. Og så sidder jeg og rådgiver dem omkring en ny e-commerce løsning.” – Mikkel

 Mikkel har i sit bestyrelsesarbejde kunne rådgive både bredt og konkret i forhold til virksomhedens generelle online strategi samt en konkret e-commerce løsning. Det er bl.a. denne type spidskompetence, der kan overføres til nye brancher for at skabe vækst.

 ”Min specialistviden er med til at skabe den rette strategi for at bringe virksomheden hen til de målsætninger, der er blevet sat ift. online salg.” – Mikkel

 Når der skal ansættes et nyt bestyrelsesmedlem, er det altså vigtigt at finde en kandidat med den rette strategiske erfaring kombineret med den specialist viden, der bringer virksomheden i mål.

Muligheden for at give tilbage

 Det digitale bestyrelsesmedlem bidrager ikke kun til jeres virksomhed og medlemmets egen karriere – det nye bestyrelsesmedlem bidrager også til en generel digital udvikling. Et netværk af entreprenante hoveder, der sammen skaber fremdrift og flere muligheder for virksomheder. Mads fortæller her, at han oplever en stor lyst til at give tilbage til et netværk af digitale professionelle, som har givet ham fantastiske muligheder for at udvikle sin egen karriere.

  ”Kunne man rent faktisk gøre en forskel for andre virksomheder end ens egen – så handler det jo også om at give lidt tilbage. Vi har jo fået hjælp af mange undervejs og har også begået vores egne fejl, men de gange, hvor man har kunne få hjælp og har kunne bygge ovenpå har været uvurderligt. Så hvis jeg kunne gøre det inden for den her entreprenante branche, så ville det være super fedt som den første bestyrelsespost!” – Mads

Den rette kombination i en bestyrelse er altså ikke bare vigtig for den enkelte virksomhed, men i særdeleshed også for udviklingen af et utal af brancher, der bliver introduceret for hinanden under bestyrelsesmøderne. Det handler om gensidig læring, sparring og rådgivning, som både forskellige brancher, bestyrelsesmedlemmerne og den enkelte virksomhed kan få gavn af. Vi håber, at du igennem dette skriv, har fået et bedre indblik i hvad der ofte kan være motivationen hos et digitalt bestyrelsesmedlem, samt hvad I, som virksomhed, kan forvente fra en sådan tilføjelse.

Newsletter til virksomheder