Bør Headhunter-tilgangen nytænkes?

 

Som headhuntere oplever vi ofte en solid bremseklods, så snart vi kontakter for at afdække rekrutteringsbehov hos potentielle kunder – vi bliver anset som aggressive, uetiske og uinteresserede i kunden og kandidaterne. Vi tror at dette kan skyldes at headhuntere ikke har udviklet deres metodiske tilgang til rekruttering i alt for mange år – dette kan gøre enhver branche desperat.

Hos Induce arbejder vi aktivt for ikke at blive sat i bås med denne fortolkning og opfattelse af headhuntere. Af den grund gør vi hele tiden, alt hvad vi kan for at lytte til kunder og kandidater, for at finde ud af hvilke løsninger vi kan tilbyde for at imødekomme de reelle behov, som en kunde har. Det er blandt andet sådan vores seneste skud på stammen, Recruitment Boost, kom til verden – har du stiftet bekendtskab med det?  

Recruitment Boost er vores modsvar til den klassiske headhunter service. En service der adskiller sig fra vores klassiske headhunter service, som Induce altid tilbyder og fortsat vil tilbyde. Recruitment Boost er nemlig skræddersyet til de lidt mindre og mellemstore virksomheder, som normalt ikke ville anvende en headhunter. 

Men hvorfor skriver vi om Recruitment Boost?

Det gør vi, da vi mener, at det er på tide, at headhunter-feltet bliver revolutioneret. Headhuntere har arbejdet ud fra den (næsten) samme metodik i flere årtier, og det er tydeligt, at den ikke længere omfavner alle de nye behov som virksomheder har til rekruttering i dag. Vi ser stadig at, der er værdi i en headhunter-service, men den passer langt fra ind i alle virksomhedsstrukturer. Derfor har vi skræddersyet Recruitment Boost til bedre at fungere i den agile og dynamiske virksomhed, der ønsker beslutningsfrihed over deres egen rekrutteringsproces. 

Servicen kan fortsat anvendes, når der søges efter kandidater på både specialist- og ledelsesniveau, og med et ordentligt drys tivoli krymmel. Det har de mindre virksomheder, eksempelvis start-ups og scale-ups, lige så meget behov for, selvom de ikke har de helt samme ressourcer som corporate. De mindre og mellemstore virksomheder har absolut lige så stort behov for at få en andel i nogle af vores bedste kandidater. Vi siger ikke, at man ikke kan rekruttere ‘guldet’ uden en headhunter, vi siger bare, at vi er ekstremt stolte over kandidaterne i vores netværk, og at vi kan stå fuldt og fast ved dem og deres kompetencer – et headhunter-blåstempel, som en ‘unsolicited applicant’ ikke har med sig.

Helt konkret er et Recruitment Boost en lillebror-service til den traditionelle headhunter service. En rekrutteringsservice, der fungerer som et supplement, til virksomhedens egen rekrutteringsproces. Et supplement, hvor virksomheden får mulighed for at møde de blåstemplede og nøje udvalgte kandidater, uden et krav om, at der SKAL hyres en af de kandidater, vi har suppleret med, da der ikke er den tilhørende exclusivity agreement, som altid findes i en headhunter aftale.

Her tænker I måske – hvordan kan Induce arbejde uden en exclusivity agreement?

Det kan vi, fordi vi er ret sikre på, at når virksomheden først har mødt vores kandidater, så taler kandidatens kompetencer for sig selv, og man vil hurtigt indse, at andre (næsten) ikke når dem til sokkeholderne. Derudover, så handler det i sidste ende ikke om, hvorfra den perfekte kandidat kommer, det handler udelukkende om, at det netop ER den perfekte kandidat. Vi er ret sikre på, at man kun kan vælge den perfekte kandidat, ved at have en referenceramme at vælge ud fra. Derfor ser vi også at recruitment boostet kan være en mulighed for at hjælpe virksomheden med at få netop den referenceramme, som de resterende ansøgere (som virksomheden muligvis selv finder) kan sammenlignes med.

Hvad tænker du om tilstanden (eller stilstanden) indenfor Headhunter metodikken – vi vil meget gerne høre din mening og eventuelle andre tiltag man kunne implementere, for at skabe fremdrift og forandring indenfor vores felt. Del din holdning med os på LinkedIn – du kan finde henvisningen til dette opslag på min profil!

Du kan også læse mere om Recruitment Boost her.

Newsletter til virksomheder